| home| ovisnosti| sadržaj |

U bočicama za vodu, zakačenim na bicikle, iz SRJ krijumčarili marihuanu

OSIJEK, 20. studenoga - U nedjelju oko jedan sat iza ponoći, na granični prijelaz Erdut, kao ulazni putnici iz Jugoslavije u Hrvatsku su biciklima doputovali Duško K. (18) iz Sarvaša, Dragan V. (23) iz Dalja i Stevan J. (19) iz Erduta. Prilikom pregleda putnih isprava, mladići su se carinicima i policajcima učinili sumnjivima jer su bili prilično nervozni i jako im se žurilo.

Mladići su stoga zadržani i pregledani, pa je kod Duška K. u odjeći pronađeno ukupno 388,1 gram marihuane. Budući da se radi o prilično velikoj količini, policajci su pretražili prtljagu i bicikle. Tako je u posudici za vodu, koja je bila zakačena za bicikl Dragana V., pronađeno još 102 grama marihuane. Mladići su privedeni u Devetu policijsku postaju Dalj i saslušani u kriminalističkoj obradi. Tamo je utvrđeno da je drogu, također u bočici za vodu, pokušao prošvercati i Stevan J. Međutim, budući da se uplašio, on je na oko 50 metara od prijelaza odbacio bočicu. Ona je naknadno pronađena, a u njoj se nalazilo 104,3 grama marihuane. Temeljem sudbenog naloga policija je pretražila kuću u Erdutu, koju privremeno koristi Stevan J.

Tamo je pronađen spremnik za automatsku pušku sa 29 komada pripadajućih streljiva. Droga i oružje su uz nalog oduzeti, a spomenuti mladići privedeni su u istražni centar Županijskog suda u Osijeku te su protiv njih podnesene odgovarajuće kaznene prijave. 

(Maja Sajler) Vjesnik, 21.11.2000


Home