| home| ovisnosti| sadržaj |

POLICIJA U ČAPLJINI PRESJEKLA KRIJUMČARSKI LANAC DROGE
U vozilu UN-a 112 kg marihuane
 

Zaplijenjena bi droga na ilegalnom tržištu vrijedila najmanje 500.000 KM, a ova zapljena, prema sadašnjim saznanjima policije, nema veze s UN-om - Uhićena dvojica muškaraca - Akcija visokoga rizika, jer je vozač najprije pobjegao policiji, a imao je i pištolj s mecima

Piše: Ivanka DŽAJIĆ 

ČAPLJINA — U povodu uspješne akcije Policijske uprave Čapljina, koju je provela u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, a u kojoj je u četvrtak ujutro zaplijenjeno 112 kg marihuane, održana je konferencija za novinare. Tom su prilikom u dvorani PU Čapljina o akciji govorili i na novinarske upite odgovarali Sead Branković, načelnik Ureda za odnose s javnošću MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Sead Šehić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a, i njegov zamjenik Zdravko Žilić.
— Ovo je, prema sadašnjim saznanjima, najveća zaplijenjena količina marihuane na području Federacije BiH — rekao je Branković. — Akcija je provedena ujutro oko 5 sati i 30 minuta, po vrlo lošim vremenskim prilikama, još nije svanulo i padala je jaka kiša. Uočeno je vozilo s oznakama Ujedinjenih naroda s upaljenim rotacijskim svjetlom, što je bio indikator da se nešto neuobičajeno događa. Kako smo ranije imali neke podatke, vozilo je planski praćeno i zaustavljeno na najpovoljnijem lokalitetu, na raskrižju sa semaforima u Čapljini. Pokušalo se utvrditi identitet osoba u vozilu, no djelatnici policije su naišli na arogantan nastup vozača koji je ružnim riječima isticao da policajci nemaju prava zaustavljati ih jer da imaju navodni diplomatski imunitet.

No, kako je iz vozila dopirao vrlo intenzivan miris droge, policija je inzistirala na predočenju dokumenata vozača. On je zatim startao s vozilom i počeo bježati. Kako je nadalje ispričao Branković, u akciju su stupile već spremne patrole te je vozilo ponovno zaustavljeno, a dvije su osobe zatim lišene slobode. Vozač je Darko Popović, sin Slavka (32) iz Banje Luke, s prebivalištem u selu Glamočani, u općini Banjoj Luci. Na mjestu suvozača bio je Darko Majstrović, sin Milenka (28), iz Banje Luke. Bili su u vozilu džip bijele boje, marke michubishi, koji ima registracijske oznake UN-a, a i koji na lijevim i desnim vratima ima oznake UN.
U vozilu je pronađeno i oko 8 paketa s oko 4000 kutija raznih marki cigareta.
Kako su novinarima kazali policajci, bila je očita namjera da se oznakama zbune policajci i prevezu droga i cigarete. Prve informacije govore, naglasio je Branković, da nema izravne povezanosti UN-a s ovom akcijom, ali će sve pretpostavke biti ispitane i provjerene.

Zaplijenjena droga na ilegalnom bi tržištu vrijedila najmanje 500.000 KM. Akcija zapljene je bila visoko rizična jer je suvozač imao dva pištolja s mecima u cijevima, a uz ostalo, u vozilu je bio i alat namijenjen obijanju.

Uhićene osobe su provedene u Vrhovni sud Federacije BiH, a zaplijenjena droga će biti spaljena uz komisijski nadzor.

SLOBODNA DALMACIJA, 29.12.2000.


Home