| home| ovisnosti| sadržaj |

Petogodišnjak dao tetama u vrtiću heroin  

 Tete u vrtiću Growing Tree zgrozile su se kad su shvatile da je dječačić donio 20 paketića heroina na kojima piše - overdoza

U ponedjeljak ujutro, dječak je rekao teti da ima nešto što mu više ne treba, posegnuo u džep jakne i izvadio dva zamotuljka u najlonu s oznakom "overdoza", kaže Margaret Nareff, ravnateljica vrtića u Hartfordu u američkoj državi Connecticut. 

Izbezumljena teta pregledala je dječaka i u raznim džepovima našla još 18 takvih paketića. Srećom, svi su bili čvrsto zatvoreni. 

- Da su ih djeca otvorila, sigurno bismo imali smrtne slučajeve - kaže zabrinuta ravnateljica vrtića kojeg pohađa oko 700 djece iz okolice. 

Policija je odmah uhitila dječakovu majku, poštansku službenicu Maureen Dacosta koja je dan kasnije pouštena uz kauciju. 

- Nisam valjda luda pustiti dijete da petlja s drogom. Nemam pojma otkud mu heroin. Volim svojeg sina i život bih dala za njega. Ovo je prestrašno - izjavila je uzrujana Maureen lokalnim novinama. 

Policija nastavlja istragu. Iako je trgovina drogom razmjerno učestala pojava u tom susjedstvu, ovo je prvi takav incident u vrtiću. 

M.Š. 25.01.2001. klik.hr


Home