moravek.org | ovisnosti


Britanskoj glumici zbog šmrkanja kokaina otpala nosna membrana

LONDON - Britanska glumica Danniella Westbrook platila je zastrašujuću cijenu za svoju višegodišnju ljubav prema ušmrkavanju kokaina.
Naime, nesretnoj je glumici nakon tko zna koliko kilograma ušmrkanog kokaina otpala nosna pregrada pa se njezin organ njuha pretvorio u golemu rupu i izgleda upravo zastrašujuće. Nekad ljepuškasta 26-godišnjakinja napokon je bila prisiljena zatražiti liječničku pomoć i smještena je u rehabilitacijsku kliniku Priory gdje su se zbog sličnih ovisničkih problema liječili mnogi poznati Britanci. Prijatelji talentirane glumice izjavili su da je Danniella godišnje ušmrkavala kokain u vrijednosti najmanje 300.000 njemačkih maraka, odnosno i do 900 maraka na dan, a zbog svoje ovisnosti izgubila je posao u serijama i došla do bankrota. Isti problem imao je i član Rolling Stonesa Roon Wood kojemu je od kokaina otpao vrh nosa nakon koncerta u New Yorku davne 1975. godine, kada je još svirao u skupini The Faces.

Jutarnji list ; Srijeda 7. lipnja 2000. ; Broj 765 Godina III. Str. 72


Charlesova prijateljica priznala da od kokaina ima rupu u nosu

LONDON - Samo nekoliko dana nakon sto je objavljena fotografija britanske glumice Dannielle Westbrook kojoj je od kokaina otpao komad kože između nosnica, Tara Palmer-Tomkinson (27), prijateljica britanskog prestolonasljednika Charlesa, priznala je da joj je zbog ušmrkavanja kokaina nastala rupa u nosu.
Tara, pripadnica engleskog visokog društva, na kokain je trošila oko 750 njemackih maraka na dan, sve dok se nije izliječila od ovisnosti u klinici Meadows u američkoj državi Arizoni gdje jedan dan liječenja stoji oko 1500 maraka.
- Platila sam si estetsku operaciju nosa zbog kokaina koji sam ušmrkala.
Potpuno su mi uništene sluznica i hrskavica. U nosu imam rupu između dviju nosnica - izjavila je Tara.
Prošli je tjedan londonski tabloid Sun objavio šokantne fotografije Dannielle Westbrook (26), bivše zvijezde popularne britanske serije "Eastenders", na kojima se vidi da joj je droga potpuno uništila septum na nosu.
- Ne sviđa mi se rupa koju imam, ali bi operacija nosa bila jako bolna.
Boli me čak i kad samo dotaknem nos. Mogu napipati da mi nedostaje pola hrskavice - izjavila je Tara te dodala da joj i godinu dana nakon odvikavanja očajnički nedostaje kokain, ali da nijednom nije popustila, iako joj dileri i dalje kucaju na vrata.

Jutarnji list ; Ponedjeljak 12. lipnja 2000. ; Broj 770 Godina III. Str. 53

home